Motorkerékpár

  • Motorkerékpár motorolajokról

    A legtöbb japán gyártmányú motorkerékpár, valamint néhány európai gyártmány a motorolajokkal szemben plusz követelményeket támaszt. Ezekben a motorkerékpárokban a motort, a sebességváltót és a "nedves" (olajos) tengelykapcsolót egy közös olajkeringetési körben ugyanaz az olaj keni. A gépkocsik részére kifejlesztett motorolajok azonban ezekben a tengelykapcsolóban problémát okozhatnak (nem biztosítanak megfelelő erőzárást). Ezen kívül az olaj a sebességváltóban sokkal nagyobb nyíró igénybevételnek van kitéve, mint a motorban, ezért aztán különlegesen nyírásstabil olajokat kell használni. Minden motorkerékpárral szembeni alapvető elvárás, hogy teljes teljesítménnyel hibátlanul működjön. A Shell technikai partnerségének eredményeit a Ducati MotoGP csapat győzelmei teszik egyértelművé.

Referenciáink

Tellus S4 ME 46 hidraulikaolaj üzemi teszt

A Tellus S4 ME 46 hidraulikaolaj üzemi teszten bizonyította, hogy használatával 11 %-kal csökkent egy fröccsöntő gép energia felhasználása.

Jász Plasztik Kft Shell Tellus referencia

Az üzemi teszt bizonyította hogy a Tellus S4 ME 46 hidraulikaolaj használatával 9.5%-kal csökkent egy fröccsöntő gép energia felhasználása.

Éder STT Shell Rimula referencia

A Shell Rimula R6 LME 5W-30 segített egy Magyar szállítmányozó vállalatnak az üzemanyag megtakarításban.

Hankook Racer Cup 2017

Shell Helix HX7 a Hankook Racer Cup királya