Új megállapodást kötött a Hyundai és a Shell együttműködésük bővítéséről, középpontban a "Tiszta Energia Megoldások" projekt

A Hyundai Motor Company új, ötéves globális üzleti együttműködési megállapodást írt alá a Royal Dutch Shell plc-vel, a Shell néven ismert nemzetközi energetikai vállalattal, ezúttal az okos  mobilitási megoldások állnak az együttműködés középpontjában. Az együttműködést egy online eseményen írták alá a partnerek a Hyundai Motorstudio-ban, Goyang-ban, Koreában.

"Ezúttal ismét összefogunk, hogy mindenki számára előnyös, tiszta mobilitási megoldásokkal pozitív változásokat hozzunk az autósok számára." - mondta Un Soo Kim, a Hyundai Motor Company alelnöke és globális üzemeltetési részlegének vezetője.

"A Shell segítségével biztosítani tudjuk versenyképességünket az autóiparban, intelligens mobilitási megoldásokat használva a fenntartható autózás érdekében." A 2026-ig tartó megállapodás az együttműködés negyedik ciklusát vetíti előre, az együttműködés ezúttal a tiszta energiára és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére helyezi a hangsúlyt, a piaci változásokra való proaktív válaszadásként. Az új megállapodás szerint a Hyundai arra törekszik, hogy növelje a környezetbarát termelést és folytassa az átalakulást az intelligens mobilitási megoldások használatával. A Shell emellett bővíti szerepvállalását annak érdekében, hogy a Hyundai-t a tisztább mobilitást elősegítő megoldásokkal láthassa el.

"A mobilitási szektor nettó nulla kibocsátásra való átállásához olyan együttműködő úttörőkre lesz szükség, akik hajlandóak most cselekedni és elhelyezni a tisztább energia jövőjének megvalósításához szükséges alappilléreket" - mondta Carlos Maurer, a Shell globális kereskedelmi üzletágának ügyvezető alelnöke.

"Hisszük, hogy a Hyundai ügyfeleinek autózási élményét a legjobban úgy javíthatjuk, ha együtt kiaknázzuk az elektromos töltés terén szerzett tapasztalatainkat és a világszerte elérhető 46 000 töltőállomásunkon az autósokkal folytatott napi találkozásainkból származó tudásunkat."

A partnerség olyan együttműködési projekteket vetít előre, amelyek tükrözik ezt az új irányt, beleértve a mobilitási szolgáltatók számára specializált, új típusú szolgáltatási csatornák létrehozásának tervét, elsősorban Ázsiában. A két vállalat megvizsgálja az együttműködés lehetőségeit az EV és az FCEV töltési szolgáltatásoknál. A Hyundai és a Shell széles körű, egymást építő kapcsolatának középpontjában a kölcsönös elkötelezettség áll, hogy a technológiát felhasználva megvalósítsák az energiaátalakítást. A globális együttműködési megállapodás tartalmazza a Hyundai ajánlását is a Shell kenőanyagok tekintetében a nemzetközi szervizhálózatban. A két vállalat közös K + F programokat működtet, - ideértve a gyári első feltöltésű kenőanyagokat is - hogy a fejlesztett és ajánlott motorolajok megfeleljenek a Hyundai speciális motorigényeinek. A K+ F program vonatkozik az e-folyadékok (elektromos járművekhez fejlesztett kenőanyagok) fejlesztésével kapcsolatos együttműködésre is.

A Shell, az első számú kenőanyaggyártó, - amely világszerte tizennégy egymást követő évben nyerte el ezt a címet - továbbra is együttműködik a Hyundai Motorsporttal az FIA Rally Világbajnokság (WRC) versenyén - amely bizonyítja a korszerűbb kenőanyagok fejlesztését -, amit a Hyundai Shell MOBIS World Rally csapatának két egymás utáni győzelme is erősít.