Új megállapodást írt alá a Hyundai és a Shell

Kiterjesztette a Clean Energy Solutions területére vonatkozó együttműködését a Hyundai és a Shell. A Hyundai Motor Company 2021 év végén új, ötéves Globális Üzleti Együttműködési Megállapodást írt alá a Royal Dutch Shell plc-vel, a Shell néven ismertté vált nemzetközi energiavállalattal - ezúttal azonban egy tiszta mobilitási szándékkal.

Az aláírási ceremóniát a koreai Hyundai Motorstudio Goyang-ból online közvetítették.

"Ezúttal egyesítjük erőinket, hogy tiszta mobilitási megoldásokkal pozitív változásokat hajtsunk végre, amelyek mindenki számára előnyösek"

- mondta Un Soo Kim, a Hyundai Motor Company alelnöke és globális műveleti részlegének vezetője. "A Shell-lel közösen biztosítjuk versenyképességünket az autóiparon belül, folytatva átállásunkat az intelligens mobilitási megoldásokra."

A 2026-ig tartó megállapodás a partnerkapcsolat negyedik meghosszabbítását jelenti, de ezúttal a tiszta energia előnyeire és a szén-dioxid-csökkentésre helyezi a hangsúlyt a piaci változásokra való proaktív válaszként.

Az új együttműködés értelmében a Hyundai a környezetbarát termelés növelésére törekszik, és intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójaként folytatja átalakulását. A Shell emellett kibővíti szerepét a Hyundai tisztább mobilitási megoldásainak biztosítása érdekében.

"A mobilitási szektor átalakításához olyan elszánt úttörőkre lesz szükség, akik hajlandóak azonnal cselekedni, és megteremteni a tisztább energia jövőjének kialakításához szükséges feltételeket" - mondta Carlos Maurer, a Shell globális kereskedelmi üzletágának ügyvezető alelnöke.

"Úgy gondoljuk, hogy a Hyundai ügyfélorientált élményét úgy tudjuk még magasabb szintre emelni, ha kihasználjuk az elektromos járművek töltésével kapcsolatos mélyreható ismereteinket, amelyeket az autósokkal való napi interakciók során gyűjtöttünk össze, világszerte 46 000 kiskereskedelmi telephelyünkön".

A partnerkapcsolat az alábbi irányt tükröző kooperációs együttműködést vállal, beleértve a mobilitási szolgáltatókra specializálódott új típusú szolgáltatási csatornák létrehozásának tervét, elsősorban Ázsiában. A vállalatok megvitatják a energiaellátási üzletág együttműködési rendszerét is, mint például az elektromos járművek és az FCEV töltési szolgáltatások működését.

A Hyundai és a Shell széles körű kapcsolatának középpontjában az a kölcsönös elkötelezettség áll, hogy a technológiát kiaknázzák az energiaátállás megvalósítása érdekében. A globális együttműködési megállapodás emellett fenntartja a Hyundai Shell kenőanyagokra vonatkozó ajánlását a globális utángyártott hálózaton keresztül. A két vállalat közös kutatás-fejlesztési programokat folytat, - beleértve az első töltésű kenőanyagokat is - hogy ezek megfeleljenek a Hyundai speciális motorkövetelményeinek, ami kiterjedhet az elektromos járművek e-Fluids fejlesztésére irányuló együttműködésre is.

A Shell, a világ első számú kenőanyag-szállítója tizennégy egymást követő éve, a Hyundai Shell MOBIS World Rally csapata 2021-ben és továbbra is együttműködik a Hyundai Motorsporttal a FIA Rally World Championship (WRC) versenysorozatában. A laborban folyamatosan zajlanak a kenőanyag fejlesztések, az idei évben a Hyundai csapata a második helyen végzett a konstruktőri versenyben.