Csomagolásmentes szállítás a fenntartható logisztikáért

A Shell kenőanyagok logisztikai osztálya új, környezetbarát megoldással rukkolt elő, amely a fenntartható logisztikát helyezi előtérbe. A vállalat nemrégiben leszerződött a Trans-Sped céggel, hogy csökkentse a csomagolásból származó környezeti terhelést. Ennek keretében a Shell kenőanyagokat vásárló ügyfelek számára bevezettek egy környezetkímélő megoldást: a termékeket műanyag ládákban, eredeti csomagolásban szállítják ki a vásárlóknak, így jelentősen kevesebb kartondobozt és töltőanyagot használnak fel.

A Trans-Sped ZERO szolgáltatás az egyszer használatos csomagolóanyagok mellőzésével környezetbarátabb áruszállítást biztosít. A szolgáltatás lényege, hogy az árukat a Trans-Sped saját flottája szállítja ki zárható, többször használatos műanyag ládákban, amelyeket a vásárlók a termékek átvétele után visszajuttatnak a rendszerbe. Így nemcsak a hulladék mennyisége csökken, hanem a szállítási folyamat is optimalizálttá válik.

Ezzel az innovatív megoldással a Shell kenőanyagok és a Trans-Sped jelentős lépést tesz a fenntartható jövő felé, hozzájárulva a vállalatok karbonlábnyomának csökkentéséhez és a környezet megóvásához.