A Shell kenőanyagok immár 14 egymást követő éve piacvezető szerepben

A Kline&Company, globális kutatási és tanácsadó vállalat legújabb jelentése alapján a Shell immáron 14. éve világszerte az első számú kenőanyag gyártó.

"A Shell tizennégy egymást követő évben lett a világ vezető kenőanyag gyártója, ami bizonyítja rendíthetetlen elkötelezettségét ügyfelei iránt és a széles termékportfóliójának erősségét is" - mondta Carlos Maurer, a Shell globális kereskedelmi ügyvezető alelnöke. „Ahogy az ügyfeleink igényei változnak, mi is aszerint változunk. Válaszul a Covid-19 kihívásaira, kenőanyag-üzletágunk még több prémium terméket szállított a piacra, és létfontosságú szerepet játszott a világ változásaiban, a berendezések hatékony működésében".

A „Globális kenőanyagok piacelemzése és értékelése” című tanulmány megállapításai alapján a Kline&Company kalkulációja szerint, összesen öt vállalat szállította a világ tavaly felhasznált kenőanyagainak 35% -át. A Kline közleménye ugyan nem jelölte meg az egyes vállalatok piaci részesedését, de a Shell kiadta saját sajtóközleményét, amelyben globális eladásait 4,5 millió tonnára becsülte meg.

A New Jersey-i székhelyű tanácsadó cég szerint a Shell teljesítménye számos tényező együttállásának köszönhető, többek között vezető pozíciójának az Egyesült Államokban, ahol 13% -os piaci részesedéssel rendelkezik, valamint Kínában betöltött szerepének, ahol a nemzeti olajóriások mögött a második helyen áll.

#Shellkenőanyagok