A Shell kenőanyagok 15 egymást követő éve a világ első számú kenőanyag gyártója

A Kline&Company, globális kutatási és tanácsadó vállalat legújabb jelentése szerint a Shell immáron 15. éve világszerte az első számú kenőanyag gyártó mind a fogyasztói, mind a kereskedelmi és ipari szektorban.

"Ez a jelentés megerősíti, hogy a Shell immár 15 egymást követő éve a vezető globális kenőanyag-beszállító a személyautók, tehergépjárművek és ipari berendezések terén egyaránt, ami alátámasztja az üzletág hosszú távú elkötelezettségét ügyfelei iránt, és tükrözi kiváló termékportfóliójának erejét. Sikerült megőriznünk piacvezető pozíciónkat és kiterjesztettük versenyelőnyünket méretarányunknak, márkaértékünknek, technológiai vezető szerepünknek és ügyfélkapcsolatainknak köszönhetően" - mondta Machteld de Haan, aki januárban vette át a Shell Kenőanyagokért felelős ügyvezető alelnöki posztot.

A világ vezető kenőanyag-gyártójaként a Shell Kenőanyagok jelentős szerepet játszik a Shell azon céljának támogatásában, miszerint 2050-re nulla kibocsátású energiavállalattá váljon, és segítse az ügyfeleket karbonlábnyomuk csökkentésében. 2021 elején a Shell elindította a legnagyobb szén-dioxid-semleges programját a kenőanyagiparban, amivel lehetővé tette a vásárlók számára, - a kulcsfontosságú piacokon világszerte, hogy CO2-semleges kenőanyagokat válasszanak.

A Shell több mint 200 millió liter teljesen szintetikus kenőanyag éves kibocsátását kívánja ellensúlyozni, évente mintegy 700 000 tonna szén-dioxid-egyenérték (CO2e) kibocsátásának kompenzálására számítva. Ez körülbelül 340 000 autó károsanyag-kibocsátásának felel meg évente.

A legfrissebb jelentés szerint a Shell megőrizte vezető globális piaci részesedését az előző évhez képest, sőt némi piaci részesedés növekedést is elért a következő legnagyobb nemzetközi olajgyártóhoz képest.

A Shell 2021-ben körülbelül 4100 kilotonna kész kenőanyagot adott el, ami körülbelül 4,6 milliárd liternek felel meg. Ezek a globális értékesítések szinte egyenletesen oszlottak meg a három szegmens között, és az előző évivel megegyező százalékos arányban: 34% végfelhasználói autóipar, 36% ipari és 30% kereskedelmi autóipar.

A Shell nagy múltra tekint vissza a kenőanyagok terén, az első vállalat, amely földgázból készült tisztább kenőanyagokat hozott forgalomba. Ahogy az ügyfelek igényei fejlődnek, a Shell folytatja az innovációt: kibővítette Shell E-Fluids portfólióját, így mostantól támogatja az akkumulátoros elektromos (BEV), valamint az üzemanyagcellás elektromos (FCEV) hajtásláncokat minden személy- és haszonjárműben. A Kreisel Electricvel kötött stratégiai szövetségben a Shell egy olyan kombinált akkumulátortechnológiai rendszert is kínál, amely növeli az akkumulátor-hatékonyságot, a gyorstöltési képességeket, valamint kiemelkedő biztonságot és stabilitást biztosít.

A termékek bővebb leírását megtalálja honlapunkon: https://orbico-kenoanyagok.hu/hu/kenoanyagok