Együttműködésünk a Hyundai-jal

A HYUNDAI és a Shell együttműködési szerződést írt alá 2005-ben. A Hyundai Motor Company megerősítette a Shell-el kialakított együttműködés jelentőségét és egyértelműen állást foglalt az együttműködés folytatása mellett.

A HMC összefoglalta a „világ vezető kenőolaj gyártójának” nevezett Shell céggel
való, 2005 óta tartó együttműködés keretében elért eredményeket. Az elmúlt években a két cég a különféle műszaki versenyek és rendezvények közös megrendezésében, a világszerte bevezetett „Go Green with Hyundai” kampányban, a különféle Hyundai szervizprogramok (Before Service és Quick Service szervezésében és számos helyi Hyundai szerviz akció (pl. nemzeti versenyek és ügyfél promóciós események) szervezésében működött együtt.

A szervizekben végzett munka minőségének javítása érdekében a HMC javasolja, hogy a Hyundai márkaszerviz hálózatok a Shell-t kiemelt partnerként és elsőszámú kenőanyag beszállítóként vegyék figyelembe. A Hyundai Motor Company a Shell céggel a Rally Világbajnokságon is a legjobb műszaki partnerének tekintve működik együtt. A Hyundai meggyőződése, hogy a Shell céggel való együttműködés a hivatalos Hyundai márkaszervizek számára a csúcsminőségű kenőolajok forgalmazásával profittermelő és ügyfél elégedettséget javító tevékenységet eredményez.

A Hyundai Shell World Rally Team számára számos felejthetetlen és emlékezetes  pillanatot hozott a FIA WRC 2014-es szezonja. A csapat pozitív mérleggel zárja az első szezonját, aminek bátran vágott neki a friss fejlesztésű Hyundai i20 WRC-vel, amely rendkívül versenyképesnek bizonyult.
Az új csapatokra jellemző, nagyratörő célokkal vágott neki a Monte-Carlo Rallye-nak a csapat, de a kezdeti célok lassan realizálódtak. Az ezt követő futamoknak szerény célkitűzésekkel vágtak neki. Az első dobogós eredmény a harmadik futamon Mexikóban született, majd ezt követte Portugáliában az első szakaszgyőzelem. A csapat első győzelmét, hazai futamukon az aszfaltos ADAC Rally Deutschland-on érték el. Ez a győzelem nem csak “egy szimpla” győzelem volt, hanem Thierry Neuville mögött Dani Sordo második helyével az első Hyundai egy-kettő is megszületett, illetve az első Power Stage pontok is megérkeztek.