Együttműködésünk a Ducati-val

A Shell technikai partnerkapcsolata a Ducati csapatával a hosszú évek alatt a motorsport egyik legsikeresebb együttműködésévé nőtte ki magát.

A Ducati a MotoGP-ben a teljesítmény és a presztízs szinonimája. A Shell és a Ducati neve 1999-ben fonódott össze, a közös együttműködés célja a potenciál maximalizálása a versenymotorok kenőanyagát és motorolaját illetően. A MotoGP-ben 2003-ban kezdődtek meg a Ducati és a Shell közös munkálatai, 2007-ben együtt nyerték meg a legjobb versenyző, legjobb csapat és legjobb gyártó címet is. A Shell és a Ducati a jövőbe tekint, olyan technológiákon dolgoznak, melyek nem csak a mai motorsportot támogatják, hanem hosszútávú előnyökkel járnak a jövő ügyfeleinek is. A Shell V-Power üzemanyagok és a Shell Advance motorolajok kitűnően segítik a MotoGP versenyzőit, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a közös együttműködésük során eddig több mint 30 futamgyőzelmet arattak.

A Shell a versenypályán szerzett tapasztalatai alapján fejleszti kenőanyagait, hogy a motorosok a világ minden táján élvezhessék a pályán kifejlesztett csúcstechnológiát. Az együttműködés folyamatosan jó eredményeket hoz, a Shell célja pedig a Ducatit illetően továbbra is ugyanaz: 100%-os megbízhatóság és a motor teljesítményének optimalizálása.

Az együttműködés középpontjában tehát a technológia iránti közös szenvedély áll: a Ducati legendás verseny- és országúti motorkerékpárokat alkot, míg a Shell nagy teljesítményű üzemanyagokat és kenőanyagokat fejleszt a világ motorosai számára.