Együttműködésünk a BMW-vel

A jövőben a Shell prémium gépjármű motor és motorkerékpár olajai biztosítják a BMW márkaszerviz-hálózat szükségleteit 140 országban.

A Shell a mai napon bejelenti, hogy a BMW AG a Shell vállalatot választotta, mint egyetlen ajánlott BMW márkaszerviz-hálózatának olaj beszállítóját a BMW alábbi márkáihoz: BMW, BMW i, BMW M, MINI és BMW Motorrad.

2015. elejétől a Shell által gyártott prémium olajok több, mint 3500, a BMW hálózatába tartozó forgalmazónál lesznek elérhetőek, több, mint 140 országban, többek között Kínában, Németországban, Oroszországban, Dél-Afrikában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Az együttműködés szerint a Shell gyártja és szállítja a BMW márkájú motorolajokat. A termékek megfelelnek a BMW legújabb motorolajokra vonatkozó specifikációinak felhasználva a Shell PurePlus technológiáját. A Shell PurePlus technológia áttörést jelent a motorolaj fejlesztésben. Ez egy szabadalmazott gázból folyadékot előállító (GTL) eljárás, amely több, mint 40 év kutatómunka eredményeképpen jött létre, és amely a természetes gázt kristálytiszta alapolajjá alakítja.

Az általában nyersolajból készülő alapolaj a finomított olajok fő összetevője és alapvető fontosságú a jó minőségű motorolajok gyártásában. Az alapolaj gyártása Katarban, a Pearl GTL gyárában történik, a Katar Petroleum és a Shell együttműködésének keretében. 2015-től, a BMW ügyfelei élvezhetik a Shell globális kenőanyag ellátó hálózat és a katari GTL technológia számos előnyét.

Mark Gainsborough, a Shell Kenőanyagok alelnöke így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számunkra, hogy a BMW AG ajánlott beszállítói lehetünk a BMW márkaszerviz-hálózatának motorolajai területén. Örömmel várjuk, hogy 2015-től kezdődően közösen szállítsuk, forgalmazzuk és népszerűsítsük a termékeket.

„Ez a Shell motorolajok területen kifejlesztett szakértelmének és élvonalbeli technológiájának elismerése a világ egyik vezető gépjármű és motorkerékpár gyártójának. Ez egyben elismerése is a legújabb innovációnk, a prémium motorolajoknál alkalmazott Shell PurePlus technológiának.”

„A megállapodás két vezető márka együttműködése, melynek célja, hogy a BMW ügyfelei részére a legjobb teljesítményt és legkorszerűbb technológiát biztosítsa. Mindkét cég nagyfokú elkötelezettséggel rendelkezik a prémium termékek és szolgáltatások iránt, és ezek sok közös értéket jelentenek.