A Wärtsilä és a Shell kibővítette stratégiai együttműködését a kenőanyag-megoldások területére

Az új kenőanyag-megállapodás (MLA) értelmében a vállalatok meghosszabbítják a 2020-ban aláírt olajteszt partnerséget, és márciustól a Shell a Wärtsilä kijelölt stratégiai partnerévé válik az állandó motorolajok terén.

A két vállalat 2020-ban aláírt megállapodása eredményeként a Shell a Wärtsilä kizárólagos olajteszt-partnere lett a kutatási- és fejlesztési, valamint a gyári tesztelési folyamat során a motorok terén. Az új partnerség értelmében a Shell több gyári első feltöltéshez biztosít majd motorolajat.

A Shell hosszú múltra tekint vissza a kiváló minőségű kenőanyagok fejlesztésében, összhangban van a világ vezető OEM követelményeivel, és régóta a Wärtsilä kenőolaj-beszállítója. A Shell 16. egymást követő éve a világ vezető kenőanyag gyártója, így kiváló a Wärtsilä technológiai vezető szerepének kiegészítésére.

„Ez a közelmúltbeli megállapodás a legújabb a Shell és a Wärtsilä közös erőfeszítéseinek hosszú sorában. Célja, hogy támogassák üzleti partnereiket az energia- és tengeri hajózás szektorban az egyre szigorúbb működési feltételek leküzdésében” – mondta Ade Ajala, az új üzletfejlesztésért és a globális, kulcsfontosságú ügyfelekért felelős alelnök.

„A fejlesztéstől a tesztelésig és az ellátásig a folyamat minden lépése együttműködésben zajlik. Ez a folyamat segíti annak biztosítását, hogy kenőanyagaink a Wärtsilä aprólékosan megtervezett motorjait még nehéz üzemi körülmények között is jól védjék, és ezáltal amellett, hogy hatékonyan csökkentik a működési költségeket, javítják a működési hatékonyságot” – teszi hozzá.

A Shell nagy motorokhoz készült kenőanyag-megoldásai közül sokat Wärtsilä motorokban tesztelnek a hamburgi Shell Technológiai Központban. A motorvizsgálati eljárások során használt kenőanyagokon kívül a Shell más termékeket is szállít a vállalatnak, amelyek a gyártási folyamat részét képezik, beleértve a hidraulika- és hajtóműolajokat. A Shell Mysella, Argina és Gadinia termékcsaládokat például úgy fejlesztették ki, hogy csúcsminőségű motortisztaságot, fokozott kopásvédelmet, hosszú olajélettartamot és magas hatékonyságot biztosítsanak.

A partnerség lehetővé teszi a Wärtsilä és a Shell számára, hogy tovább erősítsék kínálatukat, szélesebb körű globális termékportfóliót alakítsanak ki, fókuszba helyezzék a dedikált erőforrásokat és a kenési technológiák közös fejlesztését.

„Az a tény, hogy együttműködésünk a Shellel 2007-ig nyúlik vissza, a két vállalat közös értékeinek bizonyítéka” – mondta Stefan Nysjö, a Wärtsilä áramellátási alelnöke. „A tengeri hajózás és energiapiacon világelsőként az innovatív technológiák és élettartam-megoldások vezető vállalataként minden tevékenységünk során a kiválóságot, a gyorsaságot és a megbízhatóságot helyezzük előtérbe, és tudom, hogy ezzel a Shell sincs másképp. Ez a legújabb megállapodás segít megszilárdítani régóta fennálló partnerségünket, és segít megőrizni hírnevünket olyan szervezetként, amely ügyfélközpontú és iparágvezető termékeket szállít.”

Forrás: https://www.shell.com/business-customers/lubricants-for-business/news-and-media-releases/2023/shell-and-wartsila-extend-strategic-partnership-for-engine-lubricant-solutions.html